Over ons

Idee van twee mama’s

Het idee voor Mamamo is ontstaan in 2014. Monique was onlangs naar Rotterdam verhuisd, Amanda en Monique werden buren en ontmoetten elkaar in de aangrenzende speeltuin. Met allebei twee hele jonge dochters ging het gesprek al snel over hoe lastig het soms is om het moederschap te combineren met werk en ambities, en tijd voor jezelf. Als je kinderen nog niet naar school gaan besteed je toch veel tijd aan zorgtaken. Hoe fijn zou het zijn geweest om toen ergens op een leuke plek in de buurt even te ontspannen met een lekkere kop koffie. In gesprekken kwam dat vaak naar voren. Je wilt wel naar je favoriete koffietentje, maar echt welkom voelde je je er niet meer. Want hoe moest dat dan met voeden, en wat als je kind een keel opzet. 

We doen het gewoon!

Op een idee gebracht na het lezen van een tijdschrift tijdens een vakantie in Italië, riep Amanda; ik weet wat wij gaan doen. We doen het gewoon zelf! We beginnen een zaak waar je wél welkom bent met kleine kinderen, waar ze kunnen spelen als jij koffie drinkt, met een speciale menukaart voor kinderen zodat je in principe niets hoeft mee te nemen. En waar je als je er toch bent ook een leuk verjaardagskado of iets voor een kinderfeestje kunt kopen.

Crowdfunding

Er werd een pand gezocht en een Crowdfunding campagne opgestart. Begin mei 2015 waren er voldoende investeerders die in geloofden in het ondernemingsplan en kon de verbouwing beginnen. Met veel hulp van vrienden, kennissen en zelfs compleet onbekenden was het in september 2015 eindelijk zo ver. Mamamo kon open.

Trots!

Met vallen en opstaan, al doende leert men, en bloed, zweet en tranen, allemaal uitspraken die gelden voor de afgelopen jaren. Maar Mamamo in Rotterdam-Nesselande is in vijf jaar tijd een begrip geworden in de regio en zelfs daarbuiten! En dat is natuurlijk iets om best een beetje trots op te zijn.